19 Ağustos 2013 Pazartesi

Ev yapımı maske ve tonik tariflerim

Eczacı arkadaşımla ev yapımı tonik ve maske tarifleri hazırladık. Ben yağlı cildimde, o ise kuru cildinde bu tarifleri denedi ve milyonlarca lira yatırdığımız ürünlerden hiç bir eksiğini göremedik. Tonikleri haftalık olarak hazırlayıp fısfıslı bir şişede saklayıp kullanıyoruz.

Sizler de ev yapımı bakım tonik/ maskeleri denemek isterseniz buyrun. Malzemeleri en kolay olanları burda paylaşıyorum (Aslında daha kompleks tariflerimiz de var).

Toniğimiz de doğal güzelliğimiz de:)



*1*
1.5 lt sıcak suyun üzerine bir avuç taze nane yaprağı atın. 10 dk bekletin,süzün ve soğumaya bırakın. Pamukla her gün yüzünüze uygulayın.

*2*
1 taze salatalığı rendeleyin üzerine yarım fincan yağsız süt ekleyin. 5-10 dk cildinizde beklettikten sonra yıkayın. Bu doğal tonik yağlı ciltler için çok faydalı. Devamlı kullanmak için buzdolabında saklayın.

*3*
2 rendelenmiş kayısıyı bir yemek kaşığı badem/ zeytin yağı ile karıştırın. Kuru, nemsiz ciltler için harika bir maske ortaya çıkıyor.

*4*


Poşet siyah çay kullanarak çay demleyin. Sonra ölçüleri eşit olacak şekilde çay, salatalık rendesinden elde ettiğiniz suyu ve bir kaç damla limon suyunu karıştırın. Bol A vitaminli, yenileyici ve canlandırıcı bu toniği buzdolabında saklayarak kullanın.


*5*


3 kaşık domates suyunu doğal balla karıştırın ve ince bir tabak halinde cildinize uygulayın. Bu doğal maskeyi 15 dk. kadar bekletip yıkayın. Peeling etkili, siyah noktalara etikili, canlandırıcı maskeniz hazır :)


Her üründe olduğu gibi ev yapımı bu tarifler de farklı ciltlerde farklı etkiler gösterebilir. Lütfen cildiniz çok hassassa limon, domates suyu gibi asitli içeriği olanları denemeyin. Yeşil çay ya da ballı tarifler sizler için daha uygun olacaktır.




4 yorum:

Serpil dedi ki...

1.ve 2. tarif kolay görünüyor denemek isterim, maalesef limon ve domates cildimde allerji yapıyor:S Tarifler için teşekkürler :)

Shimizu Zen dedi ki...

Teşekkürler, sonuçları bildirirsen sevınırım :)

Fatosca Tadlar dedi ki...

Canım harika reçeteler bunlar,
Ben de 2 yi çok tuttum :)))
Görüşmek üzere canım,
öpüldün :))

Unknown dedi ki...

reçeteler için sağolun ama badem yağı ve salatalık fena tüy çıkarıyor ciltte, köklerini besliyor :/

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)