12 Temmuz 2012 Perşembe

Kır Düğünleri

Bahar aylarının gelmesiyle düğünler bahçeye çıkmaya, doğaya açılmaya başladı. Pastel renklerin hakimiyetindeki sofra süslemelerine dair romantik fikirlere göz atmakda fayda var.


SANDALYE SÜSLEMESİ 

Kır düğünlerinde sandalye süslemeleri oldukça önemlidir. Çünkü açık havada taze çiçeklerle yapılabilen çok fazla alternatif bulunur. Bunların en doğalı kuşkusuz en romantik görünen olacaktır. Bahçeden toplanan bol yeşil yapraklı taze dallar ve aralarına dağıtılan güllerin sandalyelere sarıldığı bu uygulama, şeffaf beyaz tüllerle masalsı bir görünüm kazanmış.





SİZİN ŞARKINIZ
Düğün dansınızı yapacağınız “Sizin Şarkınız”ı kağıt üzerine basıp peçete halkası olarak kullanıp davetlileri şaşırtmaya ne dersiniz? Beyaz porselen takımlarla somon ve sarı tonlarında aydınlık bir süsleme detayı: Sofra dekorunun tonlarına uygun bir gül ve her tabağın üzerinde kumaş peçeteye sarılmış şarkı notaları…




BEYAZA EŞLİK EDENLER
“Benim düğünüz beyaz olmalı”, diyenlerdenseniz pastanıza eşlik edecek ikinci rengi pudra sarısı olarak seçmenizi tavsiye ederiz. Yemyeşil doğanın içerisinde beyaz tüllerle çevrili masa, düğün pastası için kusursuz bir odak noktası oluşturacaktır. Taze ağaç dallarıyla çevrelenen düğün pastası; gün ışığında parlayan sarı çiçeklerle bezeli kuşlar gibi mutluluk saçıyor etrafa…





PASTEL TONLAR
Düğün davetiyelerinde ve nikah şekerlerinde el yapımı kişiye özel tasarımlar düğün sahipleri tarafından tercih ediliyor. Düğüne katılan davetlilerin akıllarında kalacak güzel birer hatıra, düğün sahiplerinin de kişisel zevklerini yansıtan bir detay olacaktır. Toz pembe, mavi ve süt beyazı tonlarındaki badem şekerlemelerini her sofranın ortasında duracak cam bir çanak içerisinde kağıttan muffin kalıplarına doldurun ve kurdelelerle süsleyin!




ROMANTİK HARFLER
Güneşli bir havayı, bahar tazeliğini, aşk dolu mutlu anları simgeleyen taze çiçeklerle donatılmış bir servis sofrası detayı… Kişiye özel olduğu kadar oldukça pratik ve yaratıcı olan fikir ise: Sofranın üzerindeki runner’lara evlenecek olan çiftlerin baç harflerinin aplike edilmesi. Bu uygulamayı kurutulmuş çiçeklerle ya da taze yapraklarla yapabilir, samimi olduğu kadar neşeli bir tema yaratabilirsiniz.




AŞKIN SEMBOLÜ
Kimi zaman en klasik olan en güzel ve duygusal olandır. Bu bir cümle olabilir, bir şarkı ya da bir sembol… İşte bu camdan kırmızı kalp, bağlılığınızın sembolü olarak tüm davetlilerin servis tabaklarında sergilenebilir. Sadece şık birer kadife kurdele yardımıyla kumaş peçetelere bağlayarak taze yeşil dallarla süslemeniz yeterli olacaktır.


Westwing.com' dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)