20 Nisan 2015 Pazartesi

Philips Lumea IPL SC 2006/11 || Evde lazer sistemi

Bakımlı olmak dediğimiz olay aslında biz bayanların saçlar, cilt ve istenmeyen tüylerle olan mücadelesine verilen eylemdir (Kaynak:Bendeniz:). Bu sonsuz savaşta bizi en çok yoran ve can sıkan konu ise istenmeyen tüyler. İyi ki son yıllarda evde lazer sistemleri gündeme geldi. 
Epilasyon için bir güzellik merkezine her ay gitmeye vaktim yok, üstelik bir sağlıkçı olarak koşulları steril bulmuyorum. Tek çarem evde lazer aletlerini denemekti. Yılbaşından beri bir çok markanın sistemini araştırdım. Fiyat, kullanma ömrü açısından en avantajlısının Philips Lumea olduğuna karar verdim.

Almak için Hepsiburada.com' da indirime girmesine bekliyordum. Ama yıllardır alışveriş yaptığım bu siteden 6 ay önce aldığım bilgisayarım arızalınca ve tamir aşamasında müşteri hizmetleri bizi günlerce oyalayınca Hepsiburada.com' u defterden silmiş oldum. İçinde işimle ilgili hayati dosyaların olduğu ve henüz taksidi bitmeyen bir bilgisayarın tek bir gecede açılamaz hale gelmesi, aslında arızalı bilgisayarın satılmış olması, özür bile dilenmeden sitenin 2 ay oyalaması güvenimizi yerle bir etti. Bir daha Hepsiburada.com' dan elektronik başta olmak üzere alışveriş yapmamaya karar verdim.

Bu olay üzerine Philips Lumea' yı Gold.com.tr' den 1099 gibi çok indirimli bir fiyata yakaladım ve aldım. Hatta şuanda 1049' a satılıyor ki gördüğüm en uygun fiyat bu sitede. Hemen kargoladılar ve ürün elimde oldu.

Uzatmadan 3 haftalık  Philips Lumea kullanıcı yorumlarımı ve deneyimleri madde madde paylaşmak istiyorum.

*Ürün özel kutusunda iki başlık (yüz-vücut), şarj cihazı ve çantasıyla geliyor. Bence bir de göz için koruyucu gözlük olsaydı mükemmel olurdu.
*İlk kullanımdan önce şarj etmek gerekiyor.
*Tek bir şarj tüm vücudunuza uygulamaya yetiyor. 
*Kullanımı çok pratik, cihaz tasarımı ergonomik.
*1-5 arasında güç seviyeleri var. Cildim hassas olduğu için ilk uygulamada 2' de kullandım. 2. uygulamada 4 ile uyguladım.
*Kullanmadan önce tıraş bıçağı kullanmanız gerekli. Ardından lazeri cildinize bastırarak şutlama yapıyorsunuz. Watsons' dan aldığım beyaz bir kalem ile uyguladığım yerleri işaretledim ki çift uygulama olmasın.
*Lazer işlemi acıtmıyor. Güneşte kalmaya benzer bir sıcaklık veriyor. Ben kendi hassas cildimden korkuyordum ama yanma, soyulma benzeri bir durum olmadı. 
*Lazer işlemi çok konforlu. 45 dk. da tüm vücudu bitirebilirsiniz. Tıraş bıçağını sert kullanırsanız sonrasında acı yaşamanız muhtemel, bu konuda dikkatli olun. Gerekirse Hametan krem kullanın.
*2. uygulama sonrası kol ve bacaktaki tüylerin çıkması gecikti. Yüz bölgesi daha inatçı çıktı. Şu an bir değişim yok yüzde. Daha 3. haftada sonuç almak için erken.
*Sistemin etki etmesi için en az 2 ay, 2 haftada bir kullanmak gerekiyor. Şu an için herşey yolunda, etkili olacağını umuyorum (Muhtemelen yüze etki etmesi daha uzun sürecek).

Önümüzdeki ay son gelişmeleri paylaşacağım. Merak ettiğiniz konular olursa iletişim adresimden bana ulaşabilirsiniz.
Lütfen gmail hesabınız ile blogumu takibe almayı unutmayın :)

10 yorum:

audrey dedi ki...

benim merakım yüzdeki o incecik ayva tüylerine etki edip etmeyeceği, çünkü onları hiç bir lazer görmüyor diyorlar eğer yüzünde memnu kalırsan ben de almayı düşünüyorum..

Mor Menekşe dedi ki...

Merak ettiğim bir ürün merakla bir sonra ki yazıyı bekliyorum.:)
Hepsiburada'yı bende sildim çünkü birkaç hafta önce eşime Bvlgari erkek parfümü aldım ve üretim tarihi oldukça eski ve bitmesine 6 ay kalmış bir ürün yolladır.
Biraz çemkirince geri iade aldılar ama bir daha Hepsiburada'dan kolay kolay birşey almam.

buraliolmayan dedi ki...

Bu cihazlar lazer değil LPL cihazlarıdır. LPL ışık kaynağı epilasyon sistemlerinin kılları geçici süreyle yokettiği sonrasında daha çoğalttığı söylenir hep. Ben de almaya karar vermiştim ama LPL olduğunu öğrenince vazgeçtim. Hem kılların geri gelme meselesinde dolayı ( doğruluğunu bilmiyorum sadece gittiğim lazer merkezlerinde duyduğum bu ) hem de LPL benim cildim de alerji yaptığı için vazgeçmek zorunda kaldım. En çok onu merak ediyorum. Düzenli olarak yorumlarınızı paylaşırsanız bizlerin kafasındaki sorulara da cevaplar verilmiş olur :))

GÜLÜMSE YÜZÜME dedi ki...

Bugünlerde en çok dikkatimi çeken konulardan biridir. Memnun olanları çok okuyorum ama gerçekten buralı olmayanın söylediği gibi geri gelirmi ?Yorumlarını büyük bir heyecanla bekliyorum.

makyajliyorum dedi ki...

Benimde zamaninda muzdarip olduğum bir konuydu yüzünde sonuç alırsan mutlaka o yazında okumak isterim. Banada bekliyorum www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

makyajliyorum dedi ki...

Benimde zamaninda muzdarip olduğum bir konuydu yüzünde sonuç alırsan mutlaka o yazında okumak isterim. Banada bekliyorum www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

Unknown dedi ki...

Merhaba :)
Buypasa.com çok yakında açılıyor. Philips ürünleri benzersiz kampanyalarla sizi bekliyor. Detaylı bilgiye http://sanalpazar24.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Ayla dedi ki...

Memnunmusnz

Ayla dedi ki...

Hala bir şey yazmamişsnz

Nevin dedi ki...

memnun kaldınız mı ? sonraki postunuz varsa eger göremedimde :/

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)