26 Nisan 2014 Cumartesi

Banyo favorileri & Bitenler


Bu güzel Cumartesi gününde evinize banyoda favorilerim olan, kullanılıp yerini yeni ürünlere bırakacak yaramazlar konuk olacaklar. Keyifli okumalar dilerim.



Dove Go fresh Salatalık & Yeşil çay özlü duş jeli: Zevkler zamanla değişiyormuş! Önceden bol meyve kokulu, nerdeyse reçel gibi aromatik kokulu duş jellerinden hoşlanırken, yeni favorim Dove' un salatalık ve yeşil çay özlü bu duş jeli oldu. Ferahlığına ve banyo sonrası verdiği tazelik hissine bayılıyorum. Takip ederseniz marketlerde dönem dönem indirimde oluyor. Verdiği tazelik yaz mevsimin bunaltıcı havalarına çok yakışacak!


Head & Shoulders Saç dökülmelerine Karşı Şampuan: Saç sorunlarına yönelik şampuanlar kullandıkça ferah kokuları olan, banyodan yeni çıktığın belli olan tazecik şampuanları özler oldum. Head & Shoulders' ın bu ürünü de buram buram temizlik kokuyor. Saç diplerime sürmeden uyguluyorum, çünkü saç derime iyi gelmiyor. Dolgunlaştırıcı ve nemlendirici özelliği çok başarılı. Koparak dökülmelere karşı belirgin bir etkin göremedim.

Klorane kinin ve B vitamini içeren şampuan: Sanırım bitirdiğim 6. şişe oluyor bu. Avene markasının üretici Pierre Fabre şampuan konusunda da başarılı. İçindeki kinin saç köklerini güçlendirmeye yarıyor, bundan başka saç dökülmesini önleyici bitkisel özler var. Saç derisindeki kan dolaşımını artırdığı ve saç büyümesini desteklediği söyleniyor. Saç dökülmesi ve zayıflama problemi olanların seveceğini düşündüğüm, bana da iyi gelen, saçlarımın kuruluktan, dökülmekten çıldırdığı anlarda imdada koşan şampuanım. Aynı isimli saç çıkarıcı spreyle (burda anlatmıştım) beraber kullanırsanız doping etkisi oluyor. Online alışveriş sitelerini özellikle turuncukasa.com indirimlerini takip etmenizi öneririm. Ne yazık ki SLS içeriyor :(


John Frieda işlem görmüş saçlar için onarıcı bakım kremi: JF markası sık sık markafonide indirime giriyor. Markafoni' den alışverişi  sevmesem de JF markasına ait bir kaç ürünü ordan almıştım. Saçlarım çok ince telli ve kıvırcık. Haliyle elektriklenme en büyük problemim. Bu saç kremini verdiği pürüzsüzlük hissi ve elektriklenmeye iyi geldiği için seviyorum. Saç tellerini yumuşatıp, taramayı kolaylaştırıyor. İddia ettiği gibi onarıcı ve dolgunlaştıcı etkisini göremedim. Bana normal saç kremlerinden bir tık iyi geldi ama mucizeler yarattığını söyleyemem.


Dove Saç dökülmelerine karşı onarıcı bakım maskesi: Yine banyoda, saçım ıslakken kullandığım bir ürün. Koparak dökülmelere özel olarak satılıyor. Saç tellerini yumuşatıp, nemlendiriyor, böylece tararken kırılmaları önlüyor. Bence etkisi JF ürünleriyle eşdeğer. Kolay ulaşılabilecek, marketten alınabilecek, fiyatı makul ve işini iyi yapan ürünlerden olduğu için seviyorum onu! Kabaran, elektriklenen, nemsiz saçlarınız varsa deneyebilirsiniz.

Pangea Organik Yüz Peelingi: Pangea Organics' i duydunuz mu canlar? Duymadıysanız çok şey kaçırdınız. Özellikle hassas ve atipik ciltlere ilaç gibi gelen ürünleri var. Yüz peelingi; yaban mersini ve diğer bitkisel özlerden oluşuyor. Ağır peelinglerdense bu organik, canlandırıcı, parlatıcı ve antioksidanlar içeren ürünü tercih edin lütfen.

Biraz organik temiz içerikli ürün kullanma çizgimden saptım bu aralar:( Neyse, yine de siz bana da organik içerikli duş jelleri / şampuanlar önerin kızlar :)

4 yorum:

cansudandünyaya dedi ki...

Head&Shoulders bende ve ablamda aşırı yağlanma yaptı. Oda arkadaşımda ise kepek. Her bünyeye gitmiyor bu markanın şampuanları.

Shimizu Zen dedi ki...

Ben de saç diplerime kullanmıyorum o yuzden. Uçlara verdiği hacmi seviyorum. Dipleri başka şampuanla yıkıyorum:) Yorum için tşk.:)

Unknown dedi ki...

dove in saç maskesi yine aklima girdi:)ay yapmayin kizlar bende de henüz kullanmadigim sirasini bekleyen h&s sampuani var yagli saçlara özel limonlu.ve daha önce hiç bir zaman h&S kullanmadim.umarim bana iyi gelir.

Shimizu Zen dedi ki...

Canım hs şampuanı saç diplerine sürmeni çok tavsiye etmem, yoksa güzel bir şampuan.

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)