20 Ekim 2013 Pazar

Doğal El Yapımı Sabun Keşfi | Moshos Garden

Farkında olmadan ihmal ettiğimiz / ettiğim bir konu var.
O da vücut bakımımız.
Kimyasal boyalarla renklendirilmiş, parfümlü duş jellerinin ve vücut kremlerinin cazibesine kapılıp vücudumuza kendi elimizle zarar veriyoruz.

Gelin kendimize de bir iyilik yapalım, en büyük organ olan derimizi dolayısıyla tüm vücudumuzu saf/ doğal yağlar ve bitkisel hammaddelerden oluşan sabunlarla temizleyelim. 

Ben de bu konuda bir arayıştayken Moshos Garden' ın bitkisel dünyasıyla tanıştım. Ürünlerinde glikol, paraben, renklendirici, kısacası hiç bir yabancı madde kullanmıyorlar. Hatta o kadar özenli ve hassaslar ki ürünlerinden memnun kalmazsanız para iadesi yapıyorlar.

Atölyelerinde kendi elleriyle ürettikleri ürünlere sayfalarındaki iletişim formunu doldurarak ulaşabilirsiniz. 50 TL üzerine kargo ücretsiz gönderim yapmaları da büyük avantaj.


El- vücut kremleri, parfüm özleri, sabunlar, doğal saç bakım yağları arasından seçim yapabilirsiniz.

Ben de el yapımı sabunlardan kullanıyorum bu aralar. 





Çay ağacının antiseptik ve iyileştirici özelliği biliyoruz zaten. Deri sorunları ve sivilceler için de kullanılabiliyor.

Defne sabunu, saçlar için de çok faydalı bir temizleyici. Şampuanın zararlı etkilerinden kurtulmak istiyorsanız deneyebilirsiniz.

Kına özlü sabunu da ilk kez deniyorum. Aromatik, hoş bir kokusu var.

Kısacası doğal, mis gibi sabunlarla temizlenmenin keyfini sürüyorum:)

Sabunların fiyatı 5 TL, el yapımı bir ürün için oldukça uygun.

Bitkisel, mümkün olduğu kadar katkısız ürünleri hepimizin kullanması gerek ama özellikle alerjik, atipik ciltli kişilere ve bebek bekleyen annişlere öneriyorum.

Moshos Garden' ın saç bakım yağları ve kremlerini de kullanıyorum şu aralar. Yorumlarımı yakında sizinle paylaşacağım.

İletişim adresleri şöyle;

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Yazıyı şimdi gördüm, çok sevindim gerçekten :) Evet vücudumuzu / cildimizi ne kadar doğal beslersek karşılığını o kadar iyi alırız. Şunu belirteyim hemen, sabunlar Moshos yapımı olmamasına rağmen (Müftüoğlu markalıdır) özellikle defne sabunu çok iyi bir sabun... Moshos Garden'ı twitter (@MoshosGarden) ve google+ üzerinden de takip edebilirsiniz...

Uzun ince kıvırcık dedi ki...

Özellikle çay ağacı sabunu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum. Sivilceye ve lekeye meyilli bir cildim var özellikle de sırtım. Bu sabun bir çare olur mu acaba?! Sabun hakkındaki görüşlerini merakla bekliyorum.

Shimizu Zen dedi ki...

Kullanıp yorumlıcam mutlaka cnm :)

Unknown dedi ki...

Bu güzel tanıtımı bizler için hazırlayan http://myshimizu.blogspot.com/ a teşekkürler :)

Shimizu Zen dedi ki...

Teşekkürler zeynepcim:)

melike yılmaz dedi ki...

Yüzümdeki sorunlardan dolayı sürekli doktora gidiyorum ama ciddi bir tedavi yöntemi dışında başka bir öneri alamıyorum. O tedavi yöntemi de hem maliyetli hem de zararları olmasından dolayı tercih etmediğim bir durum. Sizlerden öneri almak istiyorum. Sivilce sorununun önüne geçmek için doğal sabun işe yarar mı? Bu konuda natura sabun 'u gördüm. https://www.naturasabun.com/ adresinden siz de inceleyebilirsiniz. Buradaki sivilceye iyi gelen sabunları tercih etsem işime yarar mı? toptan doğal sabun olarak satıyorlar sanırım. o kadar parayı vereceksem kesin işe yaraması gerekmeli benim için de o yüzden soruyorum. Umarım dönüş sağlarsınız :)

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)