24 Haziran 2012 Pazar

Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit : Naptın Öyle :(

Aslında Neutrogena' nın bu pembiş yüz yıkama jelini çok severek kullanıyordum. Ama geçen hafta başıma gelen bir olay beni düşünmeye sevk etti:(




Plaj çantasına yüz yıkama jelini ve duş jelini aceleyle atmıştım. Normalde kozmetiklerimi mutlaka ayrı bir çanta içine koyarım ama olcakla ölceğe çare yok işte:((

 Ne yazık ki pompasını  da off konuma getirmeyi unuttuğum için yüz yıkama jelinin yarısı çantanın içine akmış. Telefonum ve flash diskim de aynı çantadaydı. 2 saatin sonunda telefonumu ve flash' ı pembe bi sıvı içinde yüzer halde buldum. Geç de olsa suçluyu tesbit ettim :) 

Flash'ın ve telefonun dışındaki kaplama tamamen kalkmış ve çantamdaki deri bileklikler pembeye boyanmıştı. Parçalanan flash ve telefon kabı için yapılacak bir şey zaten yoktu, beyaz deriye fikse olan pembe boyayı da saatlerce yıkamama rağmen çıkaramadım.  Bu da bana ders oldu böylece :D

Telefon kabı ve bileklikler yerine konulacak şeyler ama cildime verdiğim zararın geri dönüşü yok. 2 saat boyunca jel ile temas eden plastik ve deri parça parça oluyorsa, günde yaklaşık 1 dk. dan aylarca temas eden (güya) temizleme jeli cildimize nasıl bir etki yapıyor? Kozmetiklerin  içindeki çözücü ve boyayıcı ajanlar tüm yararını alıp götürüyor mu? Kafam bu sorularla meşgul.

Yeniden elma kabukları, salatalık dilimleriyle bakım moduna mı  geçsem ne :)

11 yorum:

Jane dedi ki...

Telefonun ve flash diskin için çok üzgünüm canım. :( Ancak Neutrogena iyi bir markadır. Bence sıkma canını. Deri bu; iki saat boyunca saf suyun içinde kalsa da muhakkak tepki gösterecektir. Banyodan çıktığımızda el ve ayaklarda oluşan buruşukluk gibi mesela. :) Boyaya gelince, pembe bir leke organik nedenlerle bile oluşabilir bence, böğürtlen, dut, vişne gibi... Ve biliyorsun ki bunlar da yıkandığı zaman çıkmayan lekeler. Bence için ferah olsun,korkacak bir şey yok. Ben de nemlendiricisini kullanıyorum. İnan bana hayatımda yüzüme alerji yapmadan, sivilcelerimi hortlatmadan, yağlandırmadan nemlendiren tek krem oldu. Keşfettiğim için çok memnunum. :))

Shimizu Zen dedi ki...

Neutrogena' nın ürünlerinden genel olarak ben de memnundum ama plastiklarin o parçalanmış halini görünce korkmamak elde değildi:) Telefonu ve flashı bi şekilde telafi edicez artık.
Teşekkürler yorumun için sevgiler <3

EZGİ dedi ki...

Üzüldüm eşyalarının başına gelenler için. Bende de vardı bu jelden ama çöpü boyladı.Hiç sivilce çıkmaz bende şükür ergenlikte bile bikaç tane anca çıktı.Bu jeli kullanmaya başladıktan sonra 9-10 tane sivilce bana merhaba dedi.Direk çöpe attım bende.bu yüzden en güzeli sağlıklı olanı doğal yöntemler bence devam etmelisin:)
Bloguma da beklerim:)
http://ezgiyleguzellik.blogspot.com/

MiskinKek dedi ki...

Yazınının sonunda kendimi tebessüm ederken buldum, çok şekersin yahu :)

Ama ben bu endişenin üzerine düş derim. Zira, içeriğindeki çoğu kısım, elbette çok büyük risk tehditleri oluşturacak kadar kimyasal değil ama fazla "deterjan"

Şampuan ve cilt temizleyicilerimi daha özenli seçiyorum ve fark ettim ki, (uzun vadede) ben daha özenirsem, saçım da cildim de eskisinden katbekat daha güzel ve sağlıklı görünüyor.

Bir de, beyaz kil ve balı öneririm. Bir harikalar yaratıyor bu ikili, aklında bulunsun :)

Shimizu Zen dedi ki...

Ezgicim teşekkürler,hemen geliyorum bloguna :)

Ayy Miskin Kek gelmiş benim bloguma:) senin önerilerini denemeden olmaz, hemen beyaz kil arayışına giriyorum :)

liu dedi ki...

ben cilt bakımına fazla düşkünüm,bir sürü şey sürüyorum,iyi mi kötü mü yapıyorum bilemem :/

senem dedi ki...

bende farklı ürünlerde böyle etkilere rastladım mesela sivilce gibi şimdi cilt bakım ürünlerine çok ama çok dikkat ediyorum telefouna ve diğer eşyalara üzüldüm :(

Tatlı Kiraz dedi ki...

geçmiş olsun diyorum, bircok iyi bildigimiz urunun icinde bile zararli madddeler var maalesef
blogunu cok begendim izlemeye aldim
banada beklerim
http://tatlikiraz.blogspot.nl/

Shimizu Zen dedi ki...

Geldım hemen bloguna :D

Shimizu Zen dedi ki...

Ahh ahh gidenle gıdılmıyor :D

Shimizu Zen dedi ki...

Az ama kaliteli ürünler kullanmak lazım

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)