8 Haziran 2014 Pazar

Ayak bakımı nasıl yapılır?

Takıntılı ve iddialı olduğum konulardan birisi ayak bakımı. Bütün gün ayakta çalıştığım için ortopedik ayakkabılar giymeye ve düzenli ayak bakımı yapmaya özen gösteririm.
Yaz yaklaşırken özellikle topuklardaki kötü görüntüleri gidermek ve bakımlı tırnaklara sahip olmak isterseniz gelin favori ürünlerime göz atalım.

1) Renee topuk çatlağı giderici set: Uzun süre ayak bakımını ihmal ettiyseniz çatlaklara ve sert bölgelere sahip olmanız muhtemeldir. Bu konuda gerçekten işe yarayan bir ürün var. Şurdaki yazımda size anlatmıştım.

 1)BARIELLE 60 Sn. Manikür- Pedikür:Doğru ürünleri kullanmazsak evde manikürle  uğraşmak  büyük işkence. Şimdiye kadar en çok kullandığım,Sally Hansen' in Cuticle Remover adlı ürünü oldu. Bloglarda aşırı derece övülmesine rağmen ben kendisini çok sevemedim. Tırnak çevresi daha sağlıklı olanlar için başarılı bir ürün olabilir ama benim tırnak çevremde ve tırnaklarımda derin soyulmalara neden oldu.
Bu agresif ürün yerine daha gentle :) olan ; Barielle 60 saniyede manikür- pedikür bakım rutinime girdi. İçinde deniz tuzları, mandalina özleri ve bakım yağları var. Sadece tırnak çevresinde değil, el ve ayakların tümüne peeling yapmakta kullanabilirsiniz. Sally Hansen Cuticle Remover gibi kimyasal yapısıyla deriyi söküp atmıyor, peeling etkisiyle ölü dokuları nazikçe kaldırıyor. Bunun için istediğiniz bölgeye dairesel hareketlerle uyguluyorsunuz. Ölü deriler soyulup yenileniyor, bakım yağlarıyla da pürüzsüzlük sağlıyor.
İçindeki üzüm çekirdeği antioksidan etki sağlıyor. Özellikle ellerimizde yaşla oluşacak kırışıklıkların ve lekelerin önlenmesi için önemli bir nokta bu. Avakado yağı; peeling sonrası yakınmaları azaltmakta görevli, antiseptik ve yatıştırıcı etkisi var. Bakım yapan diğer yağlar ise; jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı, kuşburnu yağı, nane yağı, limon yağı, portakal yağı.

Kısacası içindeki doğal özler ve bakım yağları ile el ve ayaklarınızın tümünde özellikle tırnaklar işe yarayacak harika bir ürün.
Nasıl kullanıyorum? Tırnak kenarında biriken çok sert derileri manikür/ pedikür aletimle aldıktan sonra tırnak çevresine Barielle ile peeling yapıyorum. Kalkan fazlalıkları yavaşca kaşık şeklindeki minik şeyle itiyorum.

3) Tchibo Manikür- pedikür aleti: Bu minik beyaz aleti çok seviyorum. Tchibo' dan 30 TL gibi bir fiyata almıştım. Farklı uçları var ve özellikle ayak tırnakları kenarında biriken sert derileri törpülüyor. Benzer bir alet edinmenizi öneririm. 

4) Rossman Ayak Törpüsü: Rossman' dan 10 TL' ye almıştım. Her banyoda kullanıyorum, topukları yumuşacık yapıyor.

5) Neutrogena Ayak Bakım Kremi: Peeling işlemlerimizi bitirdikten sonra öldürücü vuruşu Neutrogena ile yapıyoruz. Neutrogena' nın nasırlaşmış ayaklar için ayak kremi bence harika bir ürün. Günlük kullanıma uygun, nasırlaşmış bölgeleri azaltıp, yumuşak, pürüzsüz bir his sağlıyor. Kolay emildiği için yağlı yapışkan bir his bırakmıyor.

Ayak bakımında benim sevdiğim ürünler bunlar. Bu tarz bol ürün yorumu içeren yazıları seviyorsanız lütfen yorum bırakın.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Neutrogena'nın bu ürününe ben de bayılıyorum :))

dnz dedi ki...

Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık.Barielle nerede satılıyor acaba?

Unknown dedi ki...

reneenin topuk çatlağı kremini senin tavsiyenle almıştım. çok çok memnunum :) harika bir ürün :)

Shimizu Zen dedi ki...

Teşekkür ederim Denizcim. Lilakutudan alabilirsiniz.

Shimizu Zen dedi ki...

Bence de çok iyi :)

Shimizu Zen dedi ki...

Beğenmene sevındım Meralcım :)

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)