13 Aralık 2014 Cumartesi

Saglıklı saclar icin sihirli besinler !

Saçlarımız güzelliğimizin en önemli parçalarından. Okul ve iş stresi, uykusuz geçen geceler, gereksiz yere kafamıza taktığımız sorunlar farkında olmadan saçlarımızın güzelliğinden alıp götürüyor.
Kaliteli şampanlar ve saç bakım ürünlerinden önce dikkat etmemiz gereken şey elbette kaliteli beslenmedir. Kışla ve yoğun stresle beraber zayıflayan saçlarıma iyi gelmesi ümidiyle saçlarımıza faydalı ve hızlı uzamasını sağlayacak gıdaları araştırdım ve sizlerle paylaşmak istedim.

1.Somon balığı: D vitamini ve omega açısından zengin somon balığı saçlarımıza en faydalı gıdalar arasında gösteriliyor. Ayrıca içerdiği proteinlerle sağlıklı saç derisi için de gerekli.

2.Yeşil sebzeler: Yeşil renkli sebzeler, portakaldan yaklaşık 5 kat daha fazla C vitamini içeriyor. Bu sebeple salataları ve sebze yemeklerini hergün tüketmemiz gerekli.

3. Çinko içeren besinler: Çinko eksikliği saç kaybının ve saç derisi problemlerinin en önemli sebeplerinden. Siz de saç sorunları yaşıyorsanız kuruyemiş ve yoğurt gibi besinleri eksik etmeyin. Doktorlar  hergün 1 avuç kuruyemişi özellikle tavsiye ediyor.

4. Ayçekirdeği: Tüm kuruyemişleirn yanında ayçekirdeği zengin E vitamini içeriğiyle, saç derisine kan dolaşımını hızlandırıp saçlarımızın daha hızlı uzamasını sağlıyor.

5.Avakado: Avakado özel yağ asitleri içeriyor. Avakadonun tereyağını benzer iç kısmından saç diplerinize maske yapabilir, saç tellerinizin kalınlaşmasını sağlayacak yapıtaşlarının üretimini artırabilirsiniz.

6.Kayısı: Çinko gibi biotin de sağlıklı saçlar için gerekli yapıtaşlarından birisi. Kayısının doğal biotin kaynağı olduğunu unutmayalım. Günlük 5 adet kuru kayısı yemek gerekli.

7. Yumurta: Faydalarını saymama gerek yok diye düşünüyorum. Yumurta mucizevi içeriğiyle bir canlının büyümesi için gerekli herşeye sahip. Her gün haşlanmış ya da yağsız omlet olarak tüketmemiz gerekiyor.

Sizin de sağlıklı saçlar için beslenme ve bakım önerileriniz varsa beni bilgilendirin lütfen.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

kozmetikçim 
çok iyi birer cilt bakım malzemeleri

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)