Sayfalar

18 Eylül 2013 Çarşamba

Sonbahara cildimizi nasıl hazırlarız | Cilt bakımı ve parfüm seçimi

Sonbahara girerken cildimiz için yapılması gerekenleri sizler için araştırdım ve ürün tavsiyeleri içeren bir yazı hazırladım. Mutlaka okuyun :)

Cildimiz aslında dış dünya ile metabolizmamız arasında bir bariyerdir ve ısı, nem gibi değişikliklerden kolayca etkilenmektedir. Cilt yapımızın aniden değişmesi ve artan saç dökülmeleri  mevsim değişimlerinde cildimizin zorlandığının işareti olabilir.

Bu dönemde bize düşen doğru ürünlerle cilt bakımı yapılmasıdır.


Bence sağlıklı bir cildin ilk adımı nemlendirmedir. Güneşin etkisiyle bronzlaşan cildimiz, kabuklanıp dökülerek eski halini almaya çalışmaktadır. Ölü hücrelerin cildimizden uzaklaşması için küçük partikülleri olan peelingler, gözeneklerin temizlenmesini sağlayan alkolsüz yüz yıkama jelleri ve yenilenme sürecini hızlandıracak nemlendiriciler en büyük silahlarımız.

Yağlı ya da kuru cilde sahipseniz nemlendiricide cilt tipinizi mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Uygun bir nemlendirme ve peeling yapılmazsa cildin homojen yapısı bozulacak, renk farklılıkları ve güneş lekeleri ortaya çıkacaktır. 

Clinique cilt bakım setleri; sonbahar bakım ritüellerine oldukça uygun. Clinique bu setleri iyi ki yapmış, tek bir ürün fiyatına birden fazla ürüne sahip oluyoruz.


Clarins'in arındırıcı maskesi de, ciltteki yağ fazlasını dengelemek ve gözenekleri açmak için oldukça ideal.


Güneş koruyucu kullanmaya sonbahar ve kış aylarında da devam edilmeli, biz önemsemek de sonbahar aylarında da güneş bulutlarından arkasından bize gülümsüyor ve cilt lekeleri oluşturmak için fırsat kolluyor. Roc' un kahverengi yüz lekelerini önleyici güneş kremi var. Sürekli kullanım için uygun, iddialı bir ürün.



Cilt bakım ürünlerinden başka; yazın bir kenara attığımız baharatlı, odunsu parfümler de hayatımızda tekrar yerini alabilir. Sınırsız çeşit bayan parfümü arasından seçim yapmak çok zor.  Bulgari Jasmin Noir bu mevsime en çok yakıştırdıklarımdan. Lolita Lempicka da çiçeksi ama sevdiğim kokulardan.


Link verdiğim ürünleri ücretsiz kargo avantajıyla mizu.com' dan alabilirsiniz. Daha fazla cilt bakım yazısına blog.mizu' dan ulaşabilirsiniz.

Sonbahar için sizin cilt bakım tavsiyeleriniz var mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazmadan gitmeyin :)